Gemeenteraad Doesburg vraagt onderzoek naar bestuurskracht

0267288_Gemeentehuis_2.jpg

GEM. DOESBURG – De gemeenteraad van Doesburg overweegt grondig onderzoek naar de bestuurskracht van de gemeente. Hiermee moet duidelijk worden of en hoe de dienstverlening van de kleine gemeente ook in de toekomst op peil kan blijven.

De gemeente Doesburg is een kleine organisatie en zoekt naar mogelijkheden om minder kwetsbaar te zijn én de dienstverlening voor inwoners op peil te kunnen houden. Er komen steeds meer taken vanuit het rijk naar de gemeente en efficiënte samenwerking lijkt nodig. Onderzoek door bureau TwynstraGudde wijst uit dat het zogenoemd ‘gastheermodel’, waarbij een deel van de taken wordt uitbesteed aan een andere gemeente of organisatie’, voor Doesburg niet het antwoord is.

De gemeenteraad wil nu een bestuursklachtonderzoek laten uitvoeren. “Dit moet antwoord geven op de vraag of raad, college en organisatie nu en in de toekomsten samen op een kwalitatieve manier, efficiënt en effectief dienstbaar kunnen zijn voor de inwoners van onze mooie stad”, legt fractievoorzitter Wim Robbertsen uit. Namens zijn collega’s zegt hij: “Als raad staan wij al jaren achter het uitgangspunt dat we een goede, efficiënte, kwalitatieve invulling van dienstverlening willen zien vanuit een bestuurlijk zelfstandig Doesburg. Doesburg heeft in al die jaren steeds Doesburg kunnen blijven, de voordelen van een overheid dichtbij kunnen benutten en zelfstandig beslissingen kunnen nemen. Met het gastheermodel hoopten wij dat dit ook in de toekomst het geval zou blijven. De conclusie van het onderzoek van TwynstraGudde leert ons echter wat anders. De raad gaat zich buigen over wat dit precies betekent en denkt in ieder geval dat een bestuurskrachtonderzoek ons daar in kan helpen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.