Frederik de Vos exposeert in bibliotheek in Dieren

0265298_kwast.jpg

DIEREN – De bekende Amsterdamse en Laag-Soerense kunstenaar Frederik de Vos toont in de maanden oktober en november een overzicht van zijn werk in de bibliotheek in Dieren. De Vos is naar eigen zeggen een typische expressionist. Hij kreeg les van Gerrit van ’t Net en heeft een bewondering voor de Duitse expressionisten, met name Max Beckman. De invloed van beiden is in zijn werk herkenbaar. Hij heeft wel degelijk een eigen beleving bij zijn schilderijen. Zo zegt hij van zijn werk ‘De omstanders’: “Ik begon met een wit doek en schilderde een rode pruik. De gezichten kwamen er achteraan, of ze wilden of niet.”
De Vos is tevens schrijver. In 2018 kwam zijn boek ‘Fietsen zonder banden’ uit. Een boek over de beleving van de oorlogsjaren door kinderen van zijn leeftijd, gebaseerd op zijn eigen ervaringen uit die tijd. Van zijn nieuwe boek, ‘Mijnheer Sajet struikelt’, staat ook een exemplaar in de bibliotheek. Hierin beschrijft Frederik het leven van de ‘oorlogskinderen’ uit zijn eerste boek als jongvolwassenen. V

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.