Filmhuis: ‘La ragazza del futuro’

0266343_La_Ragazza_del_futuro.jpg
La ragazza del futuro

DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont dinsdag 7 november om 20.00 uur de film ‘La ragazza del futuro’ in De Bundel in Dieren. Deze film is gemaakt naar een waargebeurd verhaal. Lia is een vrolijke jonge vrouw, die samen met haar ouders in een Siciliaans dorp woont. Ze heeft een sterk karakter en kan moeilijk tegen de aldaar oeroude gebruiken van de jaren 60. Ze kent al een tijdje de flamboyante Lorenzo, zoon van de burgemeester. Als hij na een aantal maanden terugkeert naar hun geboortedorp, pakken ze hun vriendschap weer op. Lorenzo wil duidelijk meer, maar Lia is afhoudend. Op een avond ontvoert hij haar naar zijn berghut en bedrijft daar de liefde, tegen haar wil. Volgens de heersende moraal moet Lia de eeuwenoude traditie van het ‘herstellende’ huwelijk aanvaarden en trouwen om haar eer te redden. Ze accepteert dit niet en voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis trotseert een vrouw de sociale verwachtingen en gaat de strijd aan voor zelfbeschikking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.