Een kijkje nemen bij Steegs Voedselpark

0265465_Tuinieren.jpg

DE STEEG – Wie meer informatie wil over het Steegs Voedselpark, kan op zaterdag 25 en zondag 26 november tussen 14.00 en 16.00 uur een kijkje komen nemen. Dit najaar wordt het Steegs Voedselpark ingericht op zo’n 600 vierkante meters grond, vier percelen van de volkstuintjes aan de Waldeck Limpurglaan.

Primair doel van het Voedselpark is de versterking van de lokale natuur door de aanplant van een zogenoemd Tiny Forest met inheemse voedselgewassen, zoals fruit, bessen, noten en bladgroenten. Zo ontstaat een plek waar dier en mens de vruchten van plukken. Daarnaast dient het park een tweede doel: het wordt opengesteld voor belangstellenden die zich willen laten informeren over de voordelen van een voedselbos voor natuur, milieu en klimaat.
Het Steegs Voedselpark doet dit jaar mee aan Treevember, een actie georganiseerd door The Pollinators. Middels deze crowdfunding wordt geld ingezameld voor de aan te planten struiken en bomen van het voedselpark. Zie actie.thepollinators.org/fundrasiers/roger-koeleveld.
Belangstellenden zijn zaterdag 25 en zondag 26 november 14.00 tot 16.00 welkom. Ze worden verzocht zich vooraf even aan te melden.

steegsvoedselpark@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.