Drie films in Doesburgse Filmhuis

0267296_Film_-_projector.jpg

DOESBURG – Filmhuis Doesburg heeft deze week drie films op het programma. Vrijdag 17 en woensdag 22 november is om 20.00 uur ‘Past lives’ te zien. Zaterdag 18 november zijn er twee extra vertoningen van ‘Oppenheimer’, om 13.30 en 19.30 uur. Op zondag 19 november is de eerder afgelaste jazzfilm ‘Born to be blue’ alsnog te zien om 20.00 uur.

De liefdesgeschiedenis ‘Past Lives’ gaat over vrienden Nora en Hae Sung, die elkaar uit het oog verliezen wanneer Nora’s gezin Zuid-Korea voor Canada verruilt. Twaalf jaar later gaat Nora in New York studeren en ontdekt ze dat haar jeugdvriend online naar haar op zoek is. Ze fantaseren over een weerzien, maar door de afstand verwatert het contact. Weer twaalf jaar later wordt Nora, inmiddels getrouwd, herenigd met haar jeugdliefde, wanneer hij haar in New York opzoekt. Deze film gaat over de spelingen van het lot, de liefde en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn.

Het verhaal van ‘Oppenheimer’ is bekend. In deze film wordt J. Robert Oppenheimer een haast mythische figuur, voorgoed gekweld en geketend door de uitvinding van de atoombom. De film is geen spektakelstuk over bommen en granaten, maar vooral een meesterlijk gelaagde aftasting van een man die held, redder en vernietiger ineen werd.

Jazzfilm ‘Born to be blue’ gaat over een episode van het leven van Chet Baker. De film speelt zich af tijdens de jaren 60 en 70. Na een neerwaartse spiraal in een heroïneverslaving, die leidde tot een gevangenschap in een buitenlandse gevangenis en twee mislukte huwelijken, krijgt Chet een tweede kans om zijn leven op te bouwen door mee te spelen in een film over zichzelf. De toegang tot deze film is gratis, maar reserveren wel verplicht. Henk van Rossum verzorgt een inleiding.

filmhuis-doesburg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.