Digiplay: Ontwerp je digitale wereld met VR

0266183_Tablet.jpg

DIEREN – Maandag 13 november kunnen kinderen van 8 tot en met 12 jaar oud in de bibliotheek in Dieren meedoen met Digiplay. Met het programma CoSpaces bouwen ze hun eigen virtuele wereld, die ze met een VR-bril of telefoon kunnen betreden. Ze ontwikkelen hiermee programmeervaardigheden en krijgen tips om thuis verder te oefenen. De kinderen kunnen hun eigen smartphone meenemen met daarop de app CoSpaces. Wie zelf geen smartphone heeft, kan een iPad lenen van de bibliotheek. De workshop duurt van 15.30 tot 17.00 uur. Aanmelden kan via bibliotheekveluwezoom.nl/agenda. Deelname kost 2,50 euro.
Deze workshop maakt deel uit van een serie, waarin kinderen kennismaken met nieuwe media en nieuwe technieken door er zélf mee aan de slag te gaan. Een spel ontwerpen met virtual reality, een robot programmeren, een filmpje maken met greenscreen of zelf een game bouwen, bijvoorbeeld. Iedere keer is er een ander thema of onderwerp. Met de Digiplay-activiteiten worden kinderen uitgedaagd om vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om succesvol deel te kunnen nemen aan de maatschappij van de toekomst. Creatief denken, problemen oplossen, samenwerken, computational thinking en informatie vinden en verwerken. In plaats van consumeren, gaan ze próduceren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.