Bloemlegging bij bevrijdingsmonument Loenen

0266399_4_Mei_bloemen.jpg

LOENEN – Zondag 12 november is het in Groot-Brittannië Remembrance Day. Op die dag worden de doden herdacht uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Ieder jaar op die dag legt Eerbeekse-Loenense Commissie ‘Ontvangst Bevrijders-Veteranen’ bloemen bij het bevrijdingsmonument bij het dorpscentrum De Brink in Loenen. Dit jaar vindt dit moment plaats op zondagmorgen 12 november om 11.30 uur. Voorafgaand aan de bloemlegging wordt door leden van Scouting Loenen de Engelse vlag halfstok gehesen. Daarna zullen zij behulpzaam zijn bij de bloemlegging.
Na de plechtigheid wordt koffie gedronken in de grote zaal van De Brink. Om de kennis van de Eerbeekse en Loenense monumenten levendig te houden, wordt de aanwezigen uitleg gegeven over de historie. De dorpen Eerbeek en Loenen zijn op maandag 16 april 1945 bevrijd door het C-squadron van het Reconnaissance Regiment van de Engelse 49th. West Riding Polar Bear Infantry Division. Deze divisie was toen een onderdeel van het Canadese Leger. Loenen-Oost is bevrijd door de Canadezen. Ter herdenking van 65 jaar bevrijding hebben de veteranen van de Polar Bears Eerbeek en Loenen op 9 mei 2010 voor het laatst als groep bezocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.