Anne is de eerste kinderburgemeester van gemeente Brummen

0267254_Anne_van_Wieringen_kinderburgemeester_edt.jpg
Kinderburgemeester Anne van Wieringen met burgemeester Alex van Hedel

GEM. BRUMMEN – Anne van Wieringen is de eerste kinderburgemeester van de gemeente Brummen. Zij werd gekozen door de achtstegroepers in de gemeente.

Zo’n tweehonderd leerlingen uit groep 8 van acht verschillende basisscholen in de gemeente Brummen kwamen op vrijdag 3 november naar het gemeentehuis voor twee kinderraadsvergaderingen. Onder de noemer ‘Groep 8 aan de macht’ gingen de kinderen met elkaar in debat. Dit deden zij onder leiding van burgemeester Alex van Hedel en wethouder Ingrid Timmer.
Alle scholen deden een voorstel, waarvan er twee werden uitgekozen die ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. De Enk stelde voor een activiteitendag te organiseren voor zowel jong als oud, waarbij elektronica geen rol speelt. Het doel is om mensen van verschillende leeftijden bij elkaar te brengen door samen buiten te spelen, te bewegen en elkaar beter te leren kennen. De Van Leeuwenschool presenteerde het idee om een gezellige middag te organiseren voor mensen die zich eenzaam voelen, in de hoop hen vrolijkheid en nieuwe vriendschappen te bieden. Deze twee ideeën werden uiteindelijk beloond met een prijs van 250 euro om de ideeën zelf werkelijkheid te maken.

Daarnaast werd deze dag de eerste kinderburgemeester verkozen. Alle participerende scholen hebben voorverkiezingen binnen hun school gehouden en droegen elk één kandidaat voor als kinderburgemeester. Alle achtstegroepers kozen, na een pitch van alle kandidaat-burgemeesters, hun favoriet is. De stemmen zijn gevallen op Anne van Wieringen uit groep 8 van basisschool Sint Pancratius uit Brummen. Op donderdag 30 november wordt zij, tijdens de raadsvergadering, officieel geïnstalleerd. Anne blijft een jaar lang kinderburgemeester. Ze denkt mee namen de jonge inwoners van de gemeente, komt met ideeën en geeft advies. Ook gaat ze met burgemeester Van Hedel mee op werkbezoek of een vergadering. Ze mag ook zelf toespraken houden.

Kinderburgemeester Anne van Wieringen met burgemeester Alex van Hedel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.