Woningbouw op terrein voormalige hockeyvelden een stap dichterbij

DIEREN – Woningbouw op de voormalige hockeyvelden aan de Admiraal Helfrichlaan in Dieren lijkt een stuk dichterbij. Met 21 stemmen voor en 2 stemmen tegen werd de kadernota aangenomen door de Rhedense gemeenteraad.

De gemeenteraad gaf akkoord op de kadernota waarin plannen voor maximaal vijftig appartementen en maximaal tien tiny houses, met daarnaast ruimte voor een natuurtuin is opgenomen.
Over het participatieproces richting omwonenden zagen de meeste partijen nog wel ruimte voor verbetering. Die omwonenden kwamen onlangs in actie omdat zij hoogbouw op het terrein niet zien zitten en zich niet betrokken voelen bij de plannen in hun achtertuin. Er werd een motie aangenomen die ervoor zorgt dat de buurt nog intensiever wordt betrokken bij de plannen, maar wel binnen de gestelde kaders. Als het aan D66 ligt zou de hoogte van de woningbouw beperkt worden tot drie woonlagen, voor VPR mocht dit zelfs nog lager. De partij diende een motie in om de hoogte van de te bouwen woningen te beperken tot twee lagen. Beide partijen vonden dat hogere bouw niet passend is in de bosrijke omgeving. Beide moties konden niet op steun rekenen van de overige partijen. De maximale hoogte van vier woonlagen zoals deze in de kadernota is vastgesteld blijft dan ook overeind.Alle partijen, behalve Volkspartij Rheden en Daan Appels van D66, stemden in met de kadernota. Nu de kadernota is goedgekeurd kan er worden gezocht naar een een ontwikkelaar die samen met de gemeente een stedenbouwkundig plan opstelt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.