Vocaal Ensemble Groningen zingt in Dorpskerk Hoog-Keppel

0265704_Vocaal_Ensemble_Groningen.jpg
Vocaal Ensemble Groningen

HOOG-KEPPEL – Vocaal Ensemble Groningen laat zondag 29 oktober van zich horen in de Dorpskerk in Hoog-Keppel. Het programma staat in het teken van Allerheiligen en Allerzielen.

Vocaal Ensemble Groningen is een projectkoor dat per concert wordt samengesteld. Dit keer werken er 24 zangers mee. Het koor is gespecialiseerd in oude muziek en werkt onder leiding van de veelzijdige Wilfred Reneman, dirigent, componist, counter-tenor.
Voor dit concert is rond het jaarlijks in november gevierde Allerheiligen en Allerzielen een schitterend programma samengesteld. Centraal staat daarin een dubbelkorig Requiem van de Venetiaanse componist Francesco Cavalli. Daarnaast staan er middeleeuwse klanken op het programma, maar ook een zesstemmig motet van Heinrich Schütz uit de barokperiode en een hedendaagse compositie van de Japanse componist Nubuaki Izawa. Afwisselend worden door een kleine groep uit het koor a capella een aantal vierstemmige werken van diverse componisten uitgevoerd.

Het concert begint om 16.00 uur en duurt ongeveer een uur. De zaal is open vanaf 15.30 uur. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn aan de zaal of via geldersekerken-webshop.nl/vocaal-ensemble-dorpskerk-hoog-keppel verkrijgbaar.

dorpskerkhoogkeppel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.