Twee films bij Filmhuis in Dieren

0265129_Une-belle-coursest1jpgsd-low.jpg
Une belle course

DIEREN – Het Filmhuis Dieren gaat de komende week twee keer een film vertonen in De Bundel te Dieren.

Vrijdag 13 oktober om 20.00 uur wordt de film ‘What’s love got to do with it’ vertoond. Dertigers en jeugdvrienden Zoe en Kazim lopen elkaar na lange tijd weer tegen het lijf. Geïntrigeerd door Kazims keuze voor een traditioneel, gearrangeerd huwelijk stelt Zoe voor om de aanloop naar zijn bruiloft vast te leggen in een documentaire. Maar gaandeweg slaan de twijfels toe en komen ze voor een moeilijke beslissing: zullen ze hun hart volgen, of hun hoofd? Tegelijkertijd heeft Zoe haar eigen digitale dating perikelen en moet ze omgaan met haar bemoeizuchtige moeder Cath.

Zondag 15 oktober is om 14.30 uur ‘Une belle course’ te zien. De film gaat over de 92-jarige Madelaine. Ze belt een taxi om haar naar het verzorgingstehuis te brengen waar ze voortaan zal wonen. Ze vraagt haar chauffeur Charles langs plekken te rijden die wat betekend hebben in haar leven, om deze voor een laatste keer te kunnen zien. In de straten van Parijs wordt langzaamaan een buitengewoon leven onthuld, wat Charles meer raakt dan hij ooit had kunnen denken. Sommige taxiritten kunnen levens veranderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.