Rocktober in Klarenbeek

0265759_Toxicity.jpg
De band Toxicity staat dit jaar op het podium

KLARENBEEK – Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober het tweedaagse festival Rocktober gehouden in Klarenbeek. De Rocktober-tent staat weer op de vertrouwde locatie in het Dokter Blok plantsoen in het centrum van Klarenbeek.

Op vrijdag 27 oktober wordt het festival geopend door De Halsband. De Halsband staat voor gezelligheid, energie, bier en gekkigheid, maar vooral voor feest. Ouwe dialectrock-klassiekers van Jovink, Normaal, Bökkers en OXX Bandworden afgewisseld met zelfgeschreven nummers. Alles met dampende gitaren, baterende drums en vooral goeie sfeer. Voor de vrijdagavond wordt gewerkt met een online kaartverkoop. De tent is open om 20.30 uur.

De zaterdag, 28 oktober, wordt om 16.00 uur geopend door Britannica. Deze band is ergens in het voorjaar van 2019 opgericht in Nijmegen en is een coverband met een concept. Britannica put het repertoire uit de rijk gevulde schatkist van de Britse rock- en metalgeschiedenis. Denk dan aan bijvoorbeeld Queen, Deep Purple, Uriah Heep, Rolling Stones, maar ook het wat stevigere werk wordt vertegenwoordigd door songs van bijvoorbeeld Iron Maiden, Judas Priest, Motörhead en Black Sabbath.
Er is ook weer nieuw stevig werk op Rocktober. Toxicity uit België komt System of a Down neerzetten op het Rocktober podium. Toxicity begon in 2007 toen vijf mannen een ode wilden brengen aan het geluid en de energie van deze energiek, politiek inspirerende band. Aanvankelijk door het gehele album Toxicity te spelen, nu zitten nummers van alle albums in de set.
De mannen van Eruption verzorgen ook een optreden. Zij wijden een tribute aan Van Halen. Als afsluiter zijn The Troopers uit Friesland geboekt, die muziek van de meest succesvolle Engelse hardrockband Iron Maiden komen brengen. The Troopers zijn in 2015 opgericht als hardrock/metalband Crazy Train. Op de setlist stonden toen onder andere nummers van Iron Maiden, Metallica, Ozzy en Megadeth.
Tussen de bands door zullen DJ’s Fan Dyke en Metal Henne het publiek trakteren op de mooiste nummers uit de rijke rock- en metalgeschiedenis, niet alleen in geluid maar ook in beeld op grote schermen.
Kaarten voor de zaterdag zijn aan de tent verkrijgbaar.

rocktoberklarenbeek.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.