‘Proathuus’ in Het Boshuis

0266017_Koffie2.jpg

KLARENBEEK – Het bestuur van Het Boshuis in Klarenbeek vindt het prettig dat bezoekers het ontmoetingscentrum weer volop weten te vinden. In ‘Het Boshuisnieuws’ schrijft het bestuur dat na een rustig begin van het jaar de activiteiten in Het Boshuis weer goed op gang zijn gekomen.

De bestuursleden vinden het vooral mooi dat zij een steeds grotere diversiteit aan groepen in Het Boshuis welkom mogen heten. Koren en muziekgroepen gebruiken De Kastanje graag voor hun concerten. De akoestiek en de faciliteiten zijn uitstekend en – zo horen zij vaak – de vrijwilligers zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.
Het Boshuis mag dan geen kerk meer zijn, toch blijft er ook ruimte voor vieringen van verschillende religieuze gezindten. Naast de katholieke geloofsgemeenschap maakt momenteel ook een christelijk Eritrees kerkgenootschap regelmatig gebruik van de ruimtes. Fijn vinden ze het om ook hen te mogen verwelkomen.
Natuurlijk zal er in december weer op verschillende manieren Kerst worden gevierd. Ook andere groepen weten de weg naar Het Boshuis te vinden. Zo kwam er een grote groep Gelderse tuinliefhebbers naar Het Boshuis voor een gezellige dag, met een lezing over Gelderse landgoederen en een rondleiding door het park en de moestuin van Landgoed Klarenbeek. En een groep Klarenbekers bedacht dat het fijn zou zijn om elkaar regelmatig onder het genot van een drankje te ontmoeten en Het Boshuis af en toe voor een paar uurtjes om te dopen in het Proathuus. “Kortom, Het Boshuis leeft, binnen en buiten Klarenbeek. Een mooie ontwikkeling”, aldus het bestuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.