Opfleurdag in Stenfert weer een succes

0265917_Opfleurdag_20232-1.jpg
Opfleurdag groot succes

DIEREN – Bewonersgroep Samen Stenfert uit Dieren hield op zaterdag 7 oktober de derde Opfleurdag. Deze dag wordt eens per halfjaar georganiseerd door buurtbewoners en staat in het teken van samen opruimen en tuinieren.

Deze derde editie vond plaats in de Cort van de Lindenstraat, Meester Troelstrastraat, Dr. De Visserstraat, Van der Duijn van Maasdamstraat en de Tellegenlaan in Dieren.
De leden van Samen Stenfert waren voorafgaand aan de Opfleurdag langs de deuren van aanwonenden gegaan om hen te informeren en enthousiasmeren. Dat had tot gevolg dat ruim negentig buurtbewoners tijdens deze Opfleurdag de handen uit de mouwen staken om de eigen tuin en de tuin van medebuurtbewoners weer netjes te maken. Bij aanvang op zaterdagochtend was de eerste afvalcontainer, die vrijdagavond geplaatst was, al bijna vol.
Buurtbewoners konden gratis hun grofvuil en tuinafval kwijt in grote afvalcontainers die ter beschikking zijn gesteld door de gemeente Rheden. Op de dag zelf werd er samengewerkt om de buurt op te fleuren. “Veel spontane hulp aangeboden, mooie gesprekken. Saamhorigheid, gezelligheid en een heerlijk zonnetje”, aldus een wijkbewoner.
Samen Stenfert bestaat uit een groep buurtbewoners die de leefbaarheid in de wijk wil versterken. Door tijdens Opfleurdagen samen met andere buurtbewoners aan de slag te gaan, wordt onderling contact en verbinding gestimuleerd. Mensen die elkaar voorheen niet kenden of enkel gedag zeiden, hebben elkaar op deze dag beter leren kennen.
De vrijwilligers van Samen Stenfert gaan ook in 2024 weer mooie projecten ontwikkelen. Mensen die in Stenfert wonen en willen meedoen, kunnen langskomen in Pand 31 op de Van der Duijn van Maasdamstraat 31. Ze kunnen ook contact opnemen met dorpscoaches van Incluzio Rheden: Mirjam Cuijpers, 06-57234932 of Tycho Filarski, 06-82733996.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.