Museumnacht in de Commanderij

0265252_Nieuwe_serre_Commanderij002.jpg
De nieuwe serre van de Commanderij

DOESBURG – Het Lalique Museum in Doesburg doet op zaterdag 14 oktober mee aan de 24uur Hanze-festiviteiten. Het museum is deze dag vanaf 17.00 uur te bezoeken. Houders van een geldige museumkaart of de VIP-kaart van de VriendenLoterij hebben gratis toegang. Ook zijn alle kinderen van de Doesburgse basisscholen welkom met hun museumpasse-partout. Andere bezoekers mogen die avond voor de gereduceerde prijs van 9 euro het prachtig gerestaureerde riddergebouw aanschouwen.

Het gerenoveerde riddercomplex de Commanderij dateert uit de 13e eeuw en was tot 1657 in bezit van de Ridderlijke Duitsche Orde. Daarna is het onder meer een weeshuis, een concertzaal, een bioscoop en weer later een pannenkoekenrestaurant met een kegelbaan geweest. Sinds juli 2023 is het de derde locatie van het Lalique Museum, het museum met de grootste Lalique-collectie ter wereld. De Franse kunstenaar René Lalique (1860-1945), staat ook bekend als de ‘Da Vinci van de juwelen- en glaskunst’ omdat hij zo enorm veelzijdig was.

De ingang van het museum is die avond niet aan de Gasthuisstraat, maar tegenover de kerk aan de Kerkstraat 11.

laliquemuseum.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.