Mindfulness-cursus start in de gemeente Rheden

0263857_meditation-34808151920.jpg
.

DE STEEG – Voor volwassenen die zich soms somber, gespannen, angstig of vermoeid voelen organiseren Pro Persona Connect en Incluzio dit najaar de cursus ‘Voluit Leven’ in de gemeente Rheden. Regelmatig pijn hebben, een gevoel van leegte of zelfkritiek kunnen ook redenen zijn om deel te nemen.

In de cursus ‘Voluit Leven’ gaat het er niet dat deelnemers zichzelf willen veranderen, maar om een andere kijk op het leven te krijgen en bewuste keuzes te maken. Dit wordt geleerd door middel van mindfulness-oefeningen; gerichte aandacht in het hier en nu. Daarnaast is het belangrijk een goede balans te vinden in het accepteren van dingen die niet veranderd kunnen worden en te investeren in dingen die echt belangrijk zijn en waar wel invloed op uitgeoefend kan worden.

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten op donderdag 26 oktober, 2, 16, 23 en 30 november, 7, 14, en 21 december 2023 van 10.00 tot 12.00 uur in De Steeg. Door de training te volgen krijgen deelnemers meer kijk op eigen patronen en hoe met pijn en leed omgegaan wordt. Er wordt aandacht besteed aan het observeren en accepteren wat er in iemand zelf omgaat, minder te oordelen en milder te worden.
Geïnteresseerde inwoners van de gemeente Rheden en Rozendaal kunnen zich aanmelden via 026-3124483 of preventie@propersona.nl. Vooraf zal er een kennismaking zijn met de cursusleider(s). Deelname is gratis, wel moeten deelnemers zelf het cursusboek bestellen van ongeveer 25 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.