Marokkaans drama en kinderfilm bij Filmhuis

DOESBURG – Zaterdag 7 oktober om 14.00 uur en zondag 8 oktober om 11.00 uur is de kinderfilm Titina te zien bij het Filmhuis in Doesburg
Ga mee op avontuur met het kleine dappere hondje Titina, in een zo-goed-als-waargebeurde, sensationele ontdekkingsreis naar de Noordpool.

Deze prachtige Noorse animatiefilm gaat over de mysterieuze dood van Roald Amundsen en de schandelijke historie van Umberto Nobile. Centraal staat Titina: de eerste – en laatste – fox terriër op de Noordpool. Door de ogen van deze straathond die de eerste viervoetige beroemdheid werd door in een zeppelin naar dit gebied te reizen, vertelt de film een verhaal over winnen en verliezen. Twee deftige mannen en de hond ondernemen er een gevaarlijke zoektocht. De film duurt 91 minuten en is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar, de film is Nederlands gesproken.

Vrijdag 6 en woensdag 11 oktober om 20.00 uur wordt de film The Blue Caftan vertoond in het Doesburgse filmhuis. Dit is een
een prachtige, gevoelige film uit Marokko.De film is een drama en gaat over een complexe verhouding tussen een kleermakersechtpaar en hun nieuwe leerjongen. Regisseuse Maryam Touzani maakt van The Blue Caftan vooral een studie over de verschillende vormen die liefde kan aannemen. Net zoals in haar vorige film Adam, over twee alleenstaande vrouwen die een bakkerij runnen in een op mannen gerichte wereld, verdiept ze zich in bijzondere verhoudingen tussen mensen. Youssef, de montere Mina en de zwijgzame Halim krijgen in haar nieuwe film volop de ruimte om hun opgeschudde levens opnieuw te laten ontluiken. Reserveren kan via filmhuis-doesburg.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.