Lichtjesavond in Doesburg

0265801_Lichtjesavond.jpg

DOESBURG – Op woensdag 1 november branden er lichtjes op de Algemene Begraafplaats en de Rooms Katholieke Begraafplaats in Doesburg. Zoals op tal van begraafplaatsen in het land komen mensen in deze tijd van het jaar bij elkaar om stil te staan bij wie hen in het voorbije jaar of al langer geleden ontvallen zijn.

Het is een oude traditie om begin november stil te staan bij overleden dierbaren. Dit jaar verzorgen Uitvaartverzorging Patrimonium, de Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg en de Rooms Katholieke kerk een lichtjesavond op de beide begraafplaatsen in Doesburg. Dit alles wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Kruiswerk Doesburg.

Voorafgaand aan de lichtjesavond vindt een herdenkingsbijeenkomst plaats in de Martinikerk. Daarin zullen gedichten worden voorgedragen en worden liedjes ten gehore gebracht, zoals ‘Everglow’ van Coldplay, ‘Grijs’ van Jaap Reesema en ‘Vanaf vandaag’ van Rob de Nijs. Het thema is dit jaar ‘In mijn hart’.
In dit samenzijn worden de namen genoemd van de mensen die het voorbije jaar of misschien ook wel langer geleden ontvallen zijn en er wordt een kaars voor hen aangestoken. De herdenkingsbijeenkomst en lichtjesavond is voor iedereen bedoeld, ongeacht de levensovertuiging.
Het samenzijn in de Martinikerk begint om 19.00 uur. De kerk is open vanaf 18.30 uur. Vandaar gaan de aanwezigen met elkaar op weg naar de begraafplaatsen, waar zij rond 20.00 uur aankomen. Hier krijgen zij de gelegenheid een kaars bij het graf van hun dierbare neer te zetten. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting en is er koffie in het uitvaartcentrum van Patrimonium, tegenover de algemene begraafplaats. Toegang en deelname is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.