Lezing over grondwater

EERBEEK – Op uitnodiging van Ons Eerbeek en Brummen komt Maarten Veldhuis vrijdag 27 oktober naar Eerbeek voor een lezing over grondwater. Hij vertelt dan over het natuurlijk functioneren van de bodem en (grond)watersystemen, de invloed die de mens daarop heeft en de kansen om de grote opgaven als droogte, biodiversiteit en ‘de ruimtelijke puzzel’ aan te gaan. Maarten Veldhuis studeerde Bos- en Natuurbeheer en Natuur- en Landschapsinrichting en is sinds 2006 werkzaam bij waterschap Vallei en Veluwe. Hij ziet kansen om de opgaven met ‘meer lef’ aan te gaan. “Het omdenken, de watertransitie, het bodem- en landschapsgebruik; allemaal aspecten waar we weer veel winst kunnen behalen richting een veerkrachtig, volhoudbare leefomgeving”, zegt hij.
De lezing wordt gehouden op camping Robertsoord aan de Doonweg 4 in Eerbeek en begint om 13.00 uur. Aanmelden kan via onseerbeekbrummen@gmail.nl met als onderwerp ‘Water en Maarten’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.