Kunst en antiek in Gasthuiskerk

0264752_Vladimir_Gusev_In_the_garden.jpg
.

DOESBURG – Met een beetje geluk heeft Doesburg er na komende oktober een nieuw jaarlijks evenement bij. Dat zegt organisator Robert Verschoor van het kunst- design en antiekevenement dat van 5 tot en met 8 oktober wordt georganiseerd bij Podium Doesburg. In de promotievideo van het evenement legt Verschoor uit wat het evenement inhoudt en waarom is gekozen voor Doesburg.

Verschoor organiseert het evenement al enige jaren, bij voorkeur op gerenommeerde locaties als Kasteel Amerongen, Slot Zeist of Huize Scherpenzeel. De herfsteditie van 2023 vindt plaats in Doesburg en dat is niet toevallig. “Doesburg is van zichzelf al een mooi historisch stadje. Daarnaast hebben we hier natuurlijk het bekende museum Lalique, een aantal galeries en verschillende musea. Samen sluiten die mooi aan bij het brede aanbod dat wij voor ons publiek hebben samengesteld”, aldus Verschoor.

Met exposanten als het Antiques Emporium, met de collectie van Chris Suma, Galerie Tandem van Willem Hengst, Kunstgalerie & Beeldentuin Oudenhove, het Amsterdamse Laseur Antique, Lalique Gallery en anderen zegt Verschoor daarmee niets te veel. “Wij richten ons met dit evenement zowel op moderne als oude kunst, op Art Deco en Art Nouveau en, een primeur voor Doesburg, voor het eerst ook op fotografie.”

Verschoor is duidelijk gecharmeerd van de oude Gasthuiskerk, met het bijbehorende hofje en de prachtige glazen foyer, waar bezoekers terecht kunnen voor een drankje en rustig kunnen bijpraten. “We hebben er heel veel zin in, en we hebben er ook vertrouwen in dat we dit jaarlijks kunnen laten terugkeren.” Meer informatie over het evenement en de exposanten is te vinden op kunstenantiekevenement.nl. Het evenement is geopend van donderdag 5 tot en met zondag 8 oktober.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.