Jeugdige crossers vernielen wandelpaden

0265697_Motorcross.jpg

SPANKEREN – Twee jongeren op crossmotoren hebben flink schade aangebracht aan de wandelpaden in een bosgebied in de hoek Broekdijk/Kappersweg in Spankeren. “Deze jongeren mogen weleens wat meer respect voor de natuur tonen”, vindt de boswachter van het betreffende perceel.

Het bosgebied hoort bij Landgoed de Gelderse Toren en wordt gebruikt voor houtoogst. Er is vrij recent nog geoogst en de paden waren net weer hersteld, vertelt de betrokken boswachter*. “Alles was net weer netjes toen deze jongeren met hun crossmotoren de boel weer stukreden. Het was op dinsdagmiddag 10 oktober, ze waren met zijn tweeën.” De boswachter heeft de crossers zelf gezien, maar ze niet staande kunnen houden. “Ik vermoed dat ze uit Dieren of Spankeren komen. Ze reden zonder kenteken en waarschijnlijk doen ze dat dus ook op de openbare weg.”
De boswachter zou graag zien dat de jongeren wat meer respect voor de natuur tonen. Niet alleen de paden en planten hebben te lijden, ook het wild wordt verstoord. “Het is een gebied waar edelherten en reeën voorkomen. Ze zijn met hun motoren op een paar meter na over de dassenburcht gecrost.” Hij hoopt dat iemand de jongeren op hun gedrag wil aanspreken en zij zich realiseren dat dit niet kan.
Overigens is de boswachter ook in functie als boa en dus bevoegd tot bekeuren, mocht dit nodig zijn.

*De betreffende boswachter wil niet met naam in de krant, zijn gegevens zijn bij de redactie bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.