Ik vind: Vlinders en vleermuizen op Beinum

0265073_toetsenbord_0788.jpg
.

Onderzoekbureaus hebben van de gemeenteraad Doesburg moeten uitzoeken hoe de nieuwe bewoners in de hoogbouw van het centrum Beinum het zo fijn als mogelijk zouden kunnen krijgen.
Elke vlinder en vleermuis is gevraagd wat ze ervan denken. Maar wij omwonenden zijn niet gevraagd. Geen onderzoekbureau kreeg opdracht voor een onderzoek hoe wij in de schaduw van de hoogbouw moeten leven.
Het Gelders Genootschap schreef zelfs dat de drie historische boerderijen Grote Pol, Kleine Pol en Sanderskamp vanaf de bewoners van de hoogbouw goed zichtbaar zouden moeten zijn. De bomen zouden weg moeten voor beter zicht. Nota bene de restanten van de laatste historische gebouwen van Beinum. Vanaf 1970 is het de gemeenteraad niet gelukt deze drie te laten slopen zoals bijna alle andere historische boerderijen in Beinum.
Nu vragen we steeds aan de gemeenteraad om ook voor ons zittende bewoners van het centrum zo een onderzoek te doen. Net zo als ze dat met de vlinders en vleermuizen hebben gedaan. Wij vinden namelijk hun hoogbouwplannen drie keer niks. Dit hebben we al vele malen al vanaf maart 2023 aan de gemeenteraad laten weten middels oproepen. Maar zij geven hierop geen antwoord. Een enkel raadslid nagelaten. Zij zijn beledigd dat wij voor hun heilige koe niet op de knieën vallen.
Het willen verhuizen van de sporthal kost miljoenen en de gemeenteraad heeft over twee jaar geen rooie cent meer volgens wethouder van Veldhuizen (Regiobode 12-7-2023). Maar op slinkse manier het geld hiervoor binnenhalen is een manier dacht de gemeenteraad. Hun oplossing is om een hoogbouw neer te zetten en de appartementen ervan voor het benodigde geld dan verkopen. Deze rekening is gemaakt zonder de waard. De centrumbewoners willen niet betalen met het verlies van hun leefomgeving.
Het gevolg van het verlies van de sporthal is het einde van het centrum Beinum. Wat overblijft is een gigantisch hoogbouwcomplex met een winkeltje dat geteisterd wordt door de verkeersstromen van de Bingerdenseweg en Breedestraat. De raad maakt het liefst een versteend hart van het centrum.
Wij vinden dat de gemeenteraad zijn wethouder moet terugroepen. De aan de wethouder verstrekte opgave om in die kleine plekje tussen onze eengezinswoningen hoogbouw te realiseren is waanzin. Gaat de gemeenteraad door met zijn plannen voor hoogbouw gaan we er tegen in. Het wordt op deze manier het drama van Doesburg.

Hans Wipfler,
Centrumbewoner Beinum, Doesburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.