Holy Spider in Filmhuis

0266312_Film_-_projector.jpg

DOESBURG – In verband met Doesburg Jazz vertoont Filmhuis Doesburg zaterdag 4 en zondag 5 november geen films. Het podium in Het Arsenaal wordt vrijgemaakt voor jazzoptredens. De geplande jazzfilm ‘Born to be blue’ wordt verplaatst naar zondag 19 november. Wel is vrijdag 3 en woensdag 8 november om 20.00 uur de thriller ‘Holy Spider’ te zien. Hierin arriveert journaliste Rahimi in Mashhad, de heiligste stad van Iran. Hier gaat ze onderzoek doen naar een reeks moorden op prostituees, die als zondig worden gezien. Ze ontdekt al snel dat ze als vrouw haar plaats dient te kennen. Terwijl de moordenaar nieuwe slachtoffers maakt, neemt Rahimi steeds grotere risico’s om toch achter de identiteit van de ‘spider killer’ te komen. Religieuze overtuiging, gebrek aan emancipatie en een gewelddadig verleden kunnen een monster creëren. Rahimi ziet als enige de waarheid. Actrice Zar Amir Ebrahimi maakt van de journaliste een heldin van onze tijd en werd op het Filmfestival van Cannes onderscheiden als Beste Actrice.

filmhuis-doesburg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.