Herfstroute langs kunst in Brummen

0265887_ART_Marieke_23-1.jpg
Een landschapsschilderij van Marieke Ruijgrok - Marieke Ruijgrok

BRUMMEN – Voor de laatste keer dit jaar openen kunstenaars in de omgeving hun ateliers voor bezoekers. Dit doen ze op zaterdag 28 oktober en zondag 29 oktober van 12.00 tot 17.00 uur tijdens de ART-Brummen route.

In dit weekend is niet alleen kunst van de vaste deelnemers te bewonderen, maar zal er ook van diverse gastexposanten werk te zien zijn.

Brummen

In Brummen zijn er diverse open ateliers.
Bij Otto Koedijk aan de Zegerijstraat 35, laat Ad van Lit zijn nieuwste foto’s zien, het herontdekken van analoge fototechnieken, zwart/wit; pinhole; X-ray film. Traag werken maar met verrassingen in de doka, maakt dit werk juist interessanter. Daarnaast is het mooie houtwerk van Otto zelf te zien.
Eveneens aan de Zegerijstraat op nummer 7a is het Atelier Grand Elan van Annie Elissen geopend. Bij haar vindt de bezoeker ‘levendige stillevens’, schilderijen met tekst en haar nieuwste lampen voor licht in de donkere dagen die eraan komen. Gastexposant Jolly Berfelo brengt ‘engelachtige sieraden’ mee en Annie geeft demonstraties.
Rob Kuulkers laat dit keer vooral zijn beeldhouwwerk, keramiek en zijn fotografisch werk zien in Atelier La Rousserolle aan de Karekietstraat 1, waar zijn partner Hinke en hij de poort gastvrij openzetten.
Piet van Middelaar is te vinden aan de Burg. de Wijslaan 22. Bij hem staan nu niet alleen zijn grotere beeldhouwwerk voor in de tuin maar ook kleine beeldjes die op de vensterbank niet misstaan. Op de website van ART is zijn gedicht ‘de spelende mens’ te vinden.
Bij Joop van Ulden aan de Kerkstraat 6 staan de vogel/voeder-huisjes centraal. Ze zijn van keramiek en zo gebakken dat ze de winterse kou aankunnen.
Naast Joop het atelier van Emeke Buitelaar op nummer 4. Zij schept sfeer in haar werk en laat voor de toeschouwers ruimte open voor verbeelding. Haar werk neemt je mee en geeft inspiratie. Vooral humor en vrolijkheid stralen haar schilderijen uit.

Hall

In Hall is het atelier van Annelies van der Drift te vinden aan de Vosstraat 25. Vanuit haar passie voor beelden en glas ontstaan hier haar beelden; zij worden sprekende vormen die het woordeloze zichtbaar maken. In haar glaswerken het wonder van het spel van licht en kleur.

Eerbeek

In Eerbeek, in de pittoreske molenaarswoning uit 1836 op landgoed De Molenbeek, zijn weer nieuwe landschapsschilderijen en beelden van Marieke Ruijgrok te bewonderen. Haar atelier ligt aan de Boshoffweg 2.
In galerie ’t Arthuus van Mieke Diekmann zijn haar eigen vaak geabstraheerde schilderijen in warme kleuren en bronzen beelden te zien. Maar men vindt hier ook indrukwekkend werk van de Belgische kunstenares Jenny Verplanke: materieschilderijen en beelden in brons en mixed media. Elk jaar werkt zij een aantal maanden in Afrika met kindsoldaten, daar komen dan de verhalen los die terug te vinden zijn in haar schilderijen met veel diepgang waar je lang naar kunt kijken. Haar beelden zijn vaak lange uitgerekte figuren die verhalen vertellen. Maar ook speelse honden, boten en meer.
Aan de Eerbeekseweg 13a is ook veel te zien: het geblazen glas van Maurice la Rooy, het optisch geslepen kristal van Eef Wezenberg en leren kettingen/sieraden van meerdere kunstenaars. Tot slot zijn ook de lampen van zijde of geblazen glas de moeite waard om te komen.
Buiten de ART-Brummen weekenden om zijn de ateliers van de kunstenaars op afspraak te bezoeken, de gegevens staan op art-brummen.nl.

Fotobijschrift: Een landschapsschilderij van Marieke Ruijgrok

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.