Herfstactiviteiten: leuk om te doen in de herfst

0266542_Herfstactiviteiten.jpg

(Dit is een gesponsord artikel) De herfst is begonnen en dat betekent lange nachten, kortere dagen, koudere temperaturen en een natuur die veranderd van kleur. Tijd om typische herfstactiviteiten te gaan doen. Wat die activiteiten precies zijn? Dat lees je in dit artikel.

Pompoenen en appels

De herfst is het seizoen van de pompoenen en appels. In de herfst wordt dit geoogst en er kan eten van gemaakt worden. Ga naar een boerderij waar pompoenen worden gekweekt, pluk de pompoenen en hol ze uit. Leuk voor Halloween. Ook leuk voor het maken van pompoensoep en andere lekkernijen. Zijn er in de buurt appelbomen? Pluk dan een paar appels en maak er een lekkere appeltaart of appelsap van. Erg lekker en ook leuk om te doen!

Ga de natuur in

In de herfst is de natuur altijd extra mooi. Veel mensen gaan dan ook in de herfst naar buiten om bijvoorbeeld een wandeling te maken. Een klein beetje regen? Doe een Ilse Jacobsen regenjas aan of ga een regenjas kopen en naar buiten. Naast dat de natuur heel mooi is, is het ook erg gezond om een middag buiten door te brengen. Ook een leuk idee om een picknick te doen. Een boswandeling afsluiten met een lekkere picknick is leuk, lekker en gezellig. Neem wat lekkernijen mee waar jij blij van wordt en smullen maar! Tijdens een wandeling in de natuur is het voor natuur- en fotografieliefhebbers ook leuk om de camera mee te nemen en een paar leuke foto’s te maken.

Filmavond

Als het regenachtig weer is, is een avondje thuis het fijnste wat er is. De kachel aan, een paar kaarsjes aansteken, lekkere hapjes en goed gezelschap en dan heb je een leuke avond. Kies een leuke film uit. Ben je een liefhebber van kerstfilms? Dat mag best in de herfst!

Herfstrecepten

Ieder seizoen zijn er weer recepten die populair zijn. In de herfst zijn recepten als pompoensoep en stoofschotels. Populaire specerijen als kaneel en nootmuskaat zijn specerijen die in de herfst veel worden gebruikt.

Bladeren drogen

Een leuke activiteit voor kinderen is om bladeren te zoeken, uit te zoeken wat voor soort het is en ze te drogen. Dan kun je ze vervolgens in een boek plakken met wat informatie erbij en de datum. Erg leuk om later te bekijken. Voor kinderen is het ook nog erg leerzaam.

Tuinieren

Tijdens de herfst is het verstandig om jouw tuin winterklaar te maken. Bereid de tuin voor op de winter door herfstbloemen- en bollen te planten als chrysanten en tulpen. Daar heb je dan later weer plezier van.

De bovenstaande activiteiten zijn erg populair. Natuurlijk moet je dingen doen die je zelf leuk vindt, maar dit zijn populaire activiteiten en echt typisch herfst. Geniet van dit mooie seizoen door ook echt dingen te doen die bij de herfst horen. Alleen zo geniet je ultiem van het seizoen. Voor je het weet is het weer winter en kun je schaatsen of ligt er sneeuw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.