Halloween spokentocht in Doesburg

0266025_Halloween_pompoen.jpg

DOESBURG – Zaterdag 28 oktober staat voor de veertiende keer de Halloween spokentocht in Doesburg op het programma. Vorig jaar waren er 550 deelnemers die genoten van een avondje griezelen. “Nu gaan we ook zeker weer voor de 500 deelnemers”, vertelt Sas de Jeu, coördinator van Jongerencentrum 0313 & Buurtacademie Doesburg. Samen met de 70 vrijwilligers is ze al maanden bezig met de voorbereiding.

“Het is altijd ontzettend leuk om te organiseren”, vertelt Sas. “Vooral de reacties zijn hilarisch. De grootste jongens worden kleine meisjes.” Dit jaar wordt de tocht nog groter aangepakt dan anders. Ook het Jongerencentrum is onderdeel van de tocht. “We hebben het centrum ingericht in het thema van de film Barbie.” Naast het jongerencentrum zijn er tien posten die allemaal een eigen thema hebben. Ook I am Sports is onderdeel van de route. Vorig jaar was de sportschool ingericht als psychiatrisch ziekenhuis en dit jaar is er gekozen voor een filmthema.

Om al die verschillende onderdelen te realiseren, zijn er er heel veel helpende handen nodig. Gelukkig kan de organisatie rekenen op 70 vrijwilligers, waarvan er zich dit jaar 30 nieuw hebben aangemeld. “Die zijn echt onmisbaar, zonder die vrijwilligers zou het echt niet mogelijk zijn om dit evenement te organiseren.” De vrijwilligers starten zaterdagochtend om 10.00 uur al met de voorbereiding van de spokentocht. Er staan zeven of acht mensen klaar om iedereen te schminken. Tussen de middag wordt de lunch verzorgd door de Plus.
Jong en oud kunnen deelnemen aan de tocht. Jonge kinderen kunnen onder begeleiding van ouders vroeg starten als het nog licht is. De start is bij het Jongerencentrum en dat is meteen een mooie test volgens Sas. “Als dat al te spannend is dan raden we af om de spooktocht verder te lopen, dat is dan gewoon te eng.” Aanmelden kan tot en met 27 oktober via actiefindoesburg.nl. Deelnemers kunnen in groepjes van maximaal 10 personen, onder begeleiding van een volwassenen meedoen. Per groepje mag er een zaklamp worden meegenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.