Geslaagde koorreis BMK naar de Eifel

0265165_koorreis.jpg
BMK zingt in de Dom van Trier

BRUMMEN – “Een heel mooie reis. We hebben genoten.” Dat waren de reacties van de leden en partners van het Brummens Mannenkoor die deelnamen aan de koorreis naar de Eifel. Op donderdag 28 september vertrokken 35 zangers met partners vanuit Hall met de bus richting de Eifel.

Na een bezoek aan het Wildpark Hellenthal, met een roofvogelshow, werd doorgereisd naar het hotel in Stadkyll voor drie overnachtingen. De volgende dag werd de historische stad Trier bezocht, de oudste stad van Duitsland, gesticht in de eerste eeuw voor Christus en gelegen op de rechteroever van de Moezel. Er zijn nog talrijke Romeinse overblijfselen te zien waaronder de Dom. In deze prachtige en historische kathedraal in het hart van de stad werd door het BMK een kort concert gegeven.
De dag in Trier werd afgesloten met een bustour en korte wandeling door de stad. Zaterdag werd eerst een rondrit door de Vulkaaneifel gemaakt en na terugkeer in het hotel ’s middag kreeg het BMK een rondleiding door het stadje Stadkyll . Aan het eind van de middag werd in de plaatselijke Parochie kerk St. Josef, een kerk met een heel bijzondere akoestiek, een concert gegeven. De avond werd in het hotel afgesloten met enkele optredens van zangers uit eigen gelederen.
Op zondag 1 oktober werd eerst via de Eiserbachsee de stad Aken bezocht. Op de terugweg werd, naast een rondleiding, een laatste drankje genoten in de Gulpener Bierbrouwerij in Gulpen. De 4 -daagse reis werd afgesloten met een eindbuffet bij Bello in Hall.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.