Geen lichtjesavonden op begraafplaatsen Rheden en Dieren

0266563_Kaars.jpg

RHEDEN/DIEREN – De lichtjesavonden op de begraafplaatsen Heiderust in Rheden en Imboslaan in Dieren gaan dit jaar niet door. Dit heeft onder andere als reden dat de vuurpotten niet meer worden gebruikt en er nog geen alternatief is gevonden om de begraafplaatsen te verlichten.

Tot 2019 werden deze lichtjesavonden jaarlijks georganiseerd. Herdenking, bezinning en ontmoeting in een sfeervolle setting stonden centraal. Het team begraafplaatsen van de gemeente Rheden en uitvaartondernemingen Monuta uit Dieren en Iris & de Mol uit Rheden deden samen de organisatie. Helaas strooide daarna corona roet in het eten en konden de avonden niet doorgaan.
In 2022 was er geen lichtjesavond en ook dit jaar gaan de lichtjesavonden om organisatorische en milieutechnische redenen niet door. De vuurpotten zorgen voor teveel uitstoot en mogen daarom niet meer gebruikt worden. Dit stelt de organisatie voor de uitdaging om te zoeken naar een alternatief om de begraafplaatsen op een verantwoorde en voor de bezoekers veilige manier te verlichten.
De organisatie gaat zich buigen over de opzet van de lichtjesavonden in 2024.

2 REACTIES

  1. Wat is dit toch een goedkope smoes. Zie zojuist in Arnhem enorme borden over de Lichtjesavond op Moscowa. Misschien zou men zich moeten schamen om milieu te gebruiken om mensen zn beladen avond te misgunnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.