Dimas is Leuvenheim’s beste bakker

0264515_Paul_Jolink_met_Dimas_Oldenziel_edt.JPG
Dimas samen met Paul Jolink

LEUVENHEIM – Leuvenheim was onlangs gehuld in zoete bakgeuren, want alle dorpsgenoten die van bakken houden, hadden zich opgegeven voor de wedstrijd ‘Heel Leuvenheim Bakt’, die op zondagmiddag 24 september plaatsvond in Het Buurthuis. Er waren schitterende taarten te bewonderen en natuurlijk te proeven, net als cakes, koekjes, gebak, jam en chutney en zelfs een door twee jonge Leuvenheimers zelfgemaakte ijstaart en een zelf gebrouwen blond bier.

De jury, die dit alles te proeven kreeg, bestond uit twee heren en een dame van de plaatselijke Oranjecommissie en Buurthuisvereniging en voorzitter Paul Jolink, de bekende banketbakker uit Brummen. Jolink: “Toen ik van dit evenement hoorde, dacht ik heel even dat ze het aan mij voorbij lieten gaan. Maar dat was gelukkig niet zo, want ik werd kort daarop gebeld en gevraagd als juryvoorzitter. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen.” Los van de producten die op smaak en presentatie werden beoordeeld, moesten de deelnemers ook een technische opdracht uitvoeren: met drie spuitzakken drie verschillende vormpjes opspuiten. Paul deed het voor, daarna volgden de deelnemers een voor een, onder toeziend oog van de jury en veel bezoekers.

De drie beste deelnemers waren uiteindelijk Henny Schipper-Jonkers met een bombe van frambozenbavarois, Leendert Wielhouwer met een gember-notentaart en Dimas Oldenziel met kasteelgebakjes. De hoofdprijs ging uiteindelijk naar de zestienjarige Dimas, die zowel zijn gebakjes als de technische opdracht zeer goed had uitgevoerd. Kasteeltjes zijn lastig om te maken en die van Dimas waren bijzonder goed, met mooie cake en een uitstekende vulling, allemaal regelmatig van vorm en kaarsrecht bovendien. Dimas had zelfs zijn eigen marsepein gemaakt; dat doe ik niet eens”, aldus Paul. Naast een mooi winnaarsschort kreeg Dimas ook een cadeaubon van liefst 50 euro overhandigd door Jolink.

Meer foto's

Dimas samen met Paul Jolink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.