Deelnemers lopen door na afsluiting Wandelchallenge Doesburg

0265317_wandelschoen.jpg
.

DOESBURG – Zo’n twintig deelnemers hebben onlangs de Wandel Challenge in Doesburg afgesloten. Vanaf april hebben zij wekelijks gewandeld met wandelcoach Krijn van PlusFit om zo hun conditie en gezondheid op te bouwen.

Tijdens de wandeling kregen de deelnemers bezoek van verschillende samenwerkingspartners, zoals Doesburg Vitaal. Deze organisatie legde uit hoe zij punten voor gezonde boodschappen kunnen verdienen door te wandelen en te fietsen. Ook Erika, beleidsadviseur van de gemeente Doesburg, liep een keer mee. Zij genoot van de leuke wandeling en de verscheidenheid aan mensen. De verschillende achterliggende redenen voor het meedoen aan de Wandelchallenge werden besproken, maar ook de mogelijkheden die de gemeente kan bieden.
Ook Susanne van Coöperatie IJsselstromen wandelde één van de avonden mee. Ook zij werd erg positief opgenomen door de groep en genoot van de vele mooie verhalen die ze heeft gehoord. “Op kantoor hoor je deze verhalen niet. Dit soort initiatieven zijn juist mooie manieren om input te krijgen van inwoners uit Doesburg”, aldus Susanne.
Beide zijn ook erg te spreken over wandelcoach Krijn van PlusFit. Zo noemt Susanne hem ‘een jonge, bevlogen professional, die zich mooi mengt met de groep’. Erika beaamt dit: “Het is een mooie combinatie om te zien; de jonge enthousiaste Krijn met de groep wandelaars die hem volgt.”
Ook organisator PlusFit kijkt tevreden terug op de Wandelchallenge van 2023: “Het waren twintig mooie weken waarin veel deelnemers vooruit zijn gegaan met hun conditie. Het allermooiste is natuurlijk dat de huidige wandelaars ondertussen doorwandelen met een ‘door-wandel-groep’.”
In het voorjaar wordt er weer gestart met een nieuwe groep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.