Business & Shopping: Open avond bij Yuverta mbo Velp

VELP – Donderdag 2 november kunnen studiekiezers van 18.00 tot 21.30 uur kennismaken met de opleidingen van Yuverta mbo Velp. Tijdens deze avond zijn er presentaties, kunnen bezoekers vragen stellen aan docenten en studenten en kennismaken met diverse beroepen. Daarnaast zijn er verschillende demonstraties, zoals met motorkettingzagen.

Yuverta mbo Velp biedt opleidingen die een gemeenschappelijke passie delen voor natuur, klimaat en buitenleven. Denk bijvoorbeeld aan opleidingen als Toegepaste biologie, Watermanagement, Bos- en Natuurbeheer, Boomverzorging, Eco en wildlife en Buitensport. Dankzij nauwe samenwerking met het bedrijfsleven biedt elke opleiding praktische excursies en (internationale) werkweken.

Toegepaste biologie

Toegepaste biologie is een mbo-opleiding voor leerlingen die biologie leuk vinden en graag buiten en in de natuur zijn. De studenten leren om praktisch veldonderzoek uit te voeren, doen buiten metingen en nemen monsters die ze vervolgens in het laboratorium onderzoeken. Er is genoeg werk te vinden binnen dit vakgebied en daarnaast studeren veel studenten door richting hbo Toegepaste biologie. De school in Velp staat middenin het groen op een eigen landgoed. Dit is een fijne plek om te studeren en er kunnen op eigen terrein ook veel metingen worden gedaan en monsters worden genomen, die direct in het laboratorium op school onderzocht worden. Buiten excursies is op school dus ook alle mogelijkheid om de praktijk te oefenen.

Volwassenen

Yuverta mbo Velp biedt ook bbl-opleidingen aan voor volwassenen die zich willen verdiepen in hun vak of een carrièreswitch willen maken naar het werken in de buitenlucht. Studenten zitten bij een bbl-opleiding één dag per week op school en starten daarnaast meteen met werken in het veld. De bbl-opleidingen die in Velp worden aangeboden zijn Watermanagement, Water- en groenbeheer, Boomverzorging, Bos- en natuurbeheer en Schaapherder. Iedereen met interesse in een bbl-traject is uiteraard ook van harte welkom op de open avond aan de Larensteinselaan in Velp.

Aanmelden voor de open avond kan via yuverta.nl/opendagmbo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.