Burgemeester Besselink verlaat gemeente Bronckhorst

0266301_BurgemeesterBesselink_edt.jpg
Burgemeester Marianne Besselink

HENGELO – Per 1 januari 2024 neemt Marianne Besselink (51) neemt per 1 januari afscheid van de gemeente Bronckhorst. Ze gaat werken bij Zone.college, de ‘grootste groene opleider van Oost-Nederland’ en wordt daar voorzitter van het College van bestuur.

Dat kondigde de burgemeester vorige week aan. De afgelopen acht jaar zette ze zich ‘met heel veel plezier en enthousiasme’ in voor Bronckhorst. Haar afscheid kondigde ze aan met een brief aan inwoners, ondernemers, verenigingen en organisaties. “Ik voel me thuis in onze uitgestrekte plattelandsgemeente met haar 44 dorpen en kernen. Vooral al die actieve inwoners en verenigingen hebben mij geïnspireerd. Zij organiseren zo ongelooflijk veel leuke activiteiten en ontmoetingen”, schrijft de burgemeester.
Ze laat ook weten de gemeente met een gerust hart achter te laten. “De organisatie staat stevig in haar schoenen, de gemeenteraad en het college werken gezamenlijk hard aan plannen om Bronckhorst klaar te maken voor de toekomst.” Besselink schrijft ook dat ze altijd al een grote betrokkenheid bij het onderwijs heeft gevoeld. “De rol die ik ga vervullen geeft mij de kans om mijn maatschappelijke betrokkenheid daar verder vorm te geven.”
De gemeenteraad spreekt in overleg met de Commissaris van de Koning over de opvolging van Besselink. “De komende tijd zet ik mij met veel liefde nog vol in voor Bronckhorst en zorg ik voor een goede overdracht. Helemaal loslaten zal ik Bronckhorst niet, mijn gezin en ik blijven er wonen”, aldus Besselink. Er komt nog een afscheidsmoment.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.