Brummen hijst klimaatvlag

0266565_Hijsen_klimaatvlag_Brummen.JPG
Van links naar rechts: klimaatburgemeester Otto Koedijk burgemeester Alex van Hedel en wethouder Pouwel Inberg - Peter Lous

BRUMMEN – Maandag 30 oktober ging de Nationale Klimaatweek van start. In gemeente Brummen hebben burgemeester Alex van Hedel, wethouder Pouwel Inberg van Klimaat & Duurzaamheid en klimaatburgemeester Otto Koedijk de klimaatvlag gehesen voor het gemeentehuis.

Het hijsen van de vlag is een symbolische aftrap van de Klimaatweek, die gemeente Brummen als klimaatsupporter omarmt. Klimaat en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s binnen gemeente Brummen en tijdens deze week worden inwoners extra geïnformeerd.
De gemeente helpt graag bij het verduurzamen van huizen, de tuin klimaatbestendig maken of de energierekening omlaag te krijgen. De gemeente zelf is hier ook mee bezig door bijvoorbeeld de gemeentelijke gebouwen te verduurzamen.
Kom in actie
Wethouder Pouwel Inberg heeft maandagmorgen een woordje gesproken over de urgentie om in actie te komen. Er zijn genoeg maatregelen die een inwoner of ondernemer kan nemen, waarbij de gemeente ook kan helpen. Maar ook is er gesproken over zaken die gemeente Brummen voor het klimaat doet.
Klimaatburgemeester Otto Koedijk kon de woorden van wethouder Inberg alleen maar beamen. Daarnaast gaf hij iedereen mee dat, ondanks de noodzaak om iets te doen, er ook nog genoeg te lachen valt. Een mooi moment om vervolgens de vlag te hijsen.

Foto: Peter Lous

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.