Brief van Sint Nicolaas aan de kinderen in Doesburg

0265527_Sinterklaas_zelf.jpg

Het was dit jaar even spannend of Sint Nicolaas wel naar Doesburg zou kunnen komen. “Maar dat moet gewoon!”, zei Hoofd Piet. “We komen altijd in Doesburg met de boot. En we kunnen de kinderen toch niet teleurstellen, hoe moet dat nou?” Paniek Piet draaide bijna helemaal door. Hij riep alsmaar: “Geen paniek, geen paniek!” Paniek Piet maakte het er voor de andere Pieten niet makkelijker op om toch rustig te blijven.
Maar toen kwam het telefoontje van Rosalie. Zij vertelde de Sint dat ze er samen met een groepje mensen voor gaat zorgen dat Sint Nicolaas en de Pieten toch aan kunnen komen in het mooie Doesburg. Nou, de Sint kan je wel vertellen dat de Pieten ’s avonds een geweldig feest hebben gehouden, zo blij waren ze.
Gelukkig vinden ook de burgemeester en wethouders dat de intocht van Sint goed moet verlopen. Zij zorgen dan ook voor de nodige zaken die een gemeente nu eenmaal moet doen. Dat is heel fijn voor de mensen die de intocht organiseren, want dan komt het allemaal in orde wat betreft de regeltjes.
Als vanouds komt Sint weer met een boot aan bij de trappen op de kade op zaterdag 18 november. Op de kade kan de Sint dan weer de vele kindertjes begroeten en de Pieten zullen dan de kinderhandjes vullen met heerlijke pepernoten. Na een rijtoer door de binnenstad gaat Sinterklaas naar het Stadhuis, waar de kleintjes bij de Sint terecht kunnen om hun tekeningen en verlanglijstjes te geven en even met Sint Nicolaas te praten.
Hoe laat het precies allemaal is dat horen jullie nog wel, het belangrijkste is: de Sint komt weer naar Doesburg!

Groeten van Sinterklaas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.