Bijeenkomst filosofische kring

ROZENDAAL – Maandag 16 oktober is er een bijeenkomst van de filosofische kring in de Serre in Rozendaal. Te gast is Dr Peter Olsthoorn, universitair hoofddocent militair leiderschap en ethiek aan de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Zijn inleiding is getiteld ‘Militaire ethiek en oorlog voeren’.
De titel van de bijeenkomst is een verwijzing naar het beroemde boek van Leo Tolstoj, maar de aanleiding is natuurlijk de Russische inval in Oekraïne. Naast het leed dat deze oorlog aan de bewoners van dit land heeft veroorzaakt, had het in het westen het effect dat we ineens weer met oorlog en institutioneel geweld werden geconfronteerd, na dit jarenlang mentaal te hebben weggewerkt.
In deze cyclus van de filosofische kring wordt ingegaan op verschillende aspecten van oorlog en vrede. Aanvang van deze bijeenkomst is 20.00 uur. Deelname aan een avond kost 15 euro, studenten betalen 5 euro. Leerlingen van middelbare scholen, jonger dan 18 jaar, krijgen gratis toegang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.