Belevingsonderzoek tijdelijke landbouwsluis Keppelseweg

0266021_Wegwerkzaamheden.jpg

REGIO – Provincie Gelderland houdt een belevingsonderzoek onder verkeersdeelnemers die regelmatig over de N814 tussen Laag-Keppel en Wehl rijden en omwonenden van deze weg. Deze groep kan tot 20 november hun mening geven via moventem.nl/landbouwsluis.

Provincie Gelderland, gemeente Bronckhorst en leden van de klankbordgroep ‘Gebiedsgerichte aanpak Laag-Keppel’ werken aan een verbeterde verkeerssituatie in Hummelo en Laag-Keppel met als doel de verkeersveiligheid en leefbaarheid op en langs deze wegen te verbeteren. Door de smalle Dorpsstraat in Laag-Keppel rijden dagelijks 5500 motorvoertuigen.
Op 23 augustus dit jaar plaatste provincie Gelderland een tijdelijke landbouwsluis aan de Keppelseweg in Laag-Keppel. Deze tijdelijke sluis maakt onderdeel uit van een proef, die deel uit maakt van het project Gebiedsgerichte aanpak Hummelo/Laag-Keppel.

Afmaken

Met de proef met tijdelijke landbouwsluizen willen provincie Gelderland en de gemeenten inzicht krijgen in wat de afsluiting van de N814 betekent voor gebruikers van de weg, bewoners en ondernemers in het gebied. Dit gebeurt in de praktijk door te meten met telslangen die op het wegdek zijn gemonteerd. Daarnaast voert een onafhankelijk onderzoeksbureau Moventem op twee momenten een belevingsonderzoek uit.
Er zijn diverse mensen die kenbaar hebben gemaakt dat de proef nu zou moeten stoppen omdat het op andere plekken nu te druk is geworden. Om een afgewogen besluit te kunnen nemen is na bestuurlijk overleg besloten om de proef toch af te maken.

Advies

De huidige proef eindigt op 20 november. De ambtelijke projectgroep en de klankbordgroep Gebiedsgerichte aanpak Laag-Keppel bespreken de resultaten van de onderzoeken en proeven. Daarna brengt de ambtelijke projectgroep advies uit aan bestuurders van provincie en gemeenten Bronckhorst, Doetinchem en Zevenaar. Zij bespreken dit advies.
Daarna maakt de ambtelijke projectgroep een voorstel aan het college van B&W van gemeente Bronckhorst en Gedeputeerde Staten van Gelderland voor eventuele maatregelen op de wegen in het gebied rond Laag-Keppel.
Gedeputeerde Staten van Gelderland nemen in samenspraak met het college B&W van gemeente Bronckhorst een besluit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.