Barok in Dorpskerk Rheden

0265788_Rheden__Dorpskerk.JPG

RHEDEN – Op 29 oktober opent de Dorpskerk in Rheden haar deuren voor het Zutphens Barok Ensemble. Vanaf 15.30 uur kan het publiek genieten van een mooi programma.

Het Zutphens barok Ensemble is een groep van twintig muzikanten, die muziek speelt uit de periode tussen 1600 en 1800. Ze spelen werk van componisten als Bach, Blow of Buxtehude maar ook van Händel, Haydn, Telemann of Vivaldi. Het ensemble bestaat al vanaf 1983 en wordt geleid door Elske Tinbergen.
Het Zutphens Barok Ensemble legt zich toe op het op zo authentiek mogelijke wijze uitvoeren van muziek uit de barokperiode. De gewenste klankkleur wordt bereikt door te spelen op (kopieën van) in die tijd gebruikelijke instrumenten, zoals het klavecimbel en de traverso, de toen gebruikelijke dwarsfluit. Ook wordt gebruik gemaakt van de toen bestaande modellen van de fagot en de hobo. De strijkers gebruiken een uit die tijd stammend model strijkstok en spelen op niet-omwoelde darmsnaren om het gewenste klankbeeld te bereiken. Voor de stokvoering wordt teruggegrepen op oude technieken. Tenslotte bepaalt de stemming van de instrumenten -een halve toon lager dan thans gebruikelijk- in niet onbelangrijke mate de klankkleur.
Het concert begint om 15.30 uur, vanaf 15.00 uur is de deur open. Er wordt gevraagd om een vrijwillige bijdrage. Deze bijdrage is deels bestemd voor het Zutphens Barok Ensemble, deels voor de kosten en deels voor de instandhouding van de Dorpskerk die met haar prachtige akoestiek zo geschikt is om dit soort muziek te laten klinken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.