Annegreet van Bergen bij het Nut Doesburg

DOESBURG – Op uitnodiging van het Nut Doesburg komt Annegreet van Bergen donderdag 19 oktober vertellen over haar boek ‘Het goede leven’. Haar lezing begint om 19.30 uur en vindt plaats in de Gasthuiskerk in Doesburg.

Annegreet van Bergen werd in 1954 in Enschede geboren. Ze studeerde economie in Amsterdam en werkte als journaliste voor onder meer De Volkskrant en Elsevier. Van Bergen is vooral bekend van haar bestseller ‘Gouden jaren’ uit 2014, maar deze avond ligt de nadruk op ‘Het goede leven’ uit 2018.
Nederland is in korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hielden. Hierdoor is het dagelijks leven onherkenbaar veranderd. Huismoeders doen hun boodschappen niet meer met een netje in de hand bij de kruidenier om de hoek. De tijd is voorbij dat verloofde stellen jaren voor hun uitzet moesten sparen of dat mensen maanden op een telefoonaansluiting moesten wachten. Kinderen sparen geen sigarenbandjes meer en vrouwen mogen gewoon blijven werken na hun huwelijk. Annegreet van Bergen besteedt aandacht aan de ontwikkelingen die ervoor gezorgd hebben dat juist de afgelopen jaren de emancipatie van de vrouwen zo’n vlucht heeft kunnen nemen.

De lezing begint om 19.30 uur, de zaal opent een half uur eerder. Kaarten kosten 15 euro en kunnen worden gekocht via podiumdoesburg.nl of aan de zaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.