Amnesty Write for Rights

0265691_schrijven__pen_op_papier.jpg

RHEDEN/ROZENDAAL – De werkgroep Rheden/Rozendaal van Amnesty International zet zich ook dit jaar weer in voor de schrijfactie Write for Rights. Hierbij worden brieven geschreven om aandacht te vragen voor tien gewetensgevangenen, mensen die opkwamen voor mensenrechten. Door een massale stroom aan brieven en kaarten kan er meer druk worden gezet op autoriteiten om over te gaan tot vrijlating, bescherming of andere verbeteringen.
Inwoners van de gemeenten Rheden en Rozendaal kunnen zich aanmelden bij Agnès Kwant-van Herkhuizen via wfr@rhedenrozendaal.amnesty.nl onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Zij krijgen dan een schrijfpakketje met informatie, voorbeeldbrieven, blanco kaarten, een schrijfblokje en pen thuisbezorgd. Opgeven kan tot 1 november, de brieven moeten voor 10 december terug zijn. Amnesty zorgt dan voor verzenden van de brieven naar de diverse regeringen. De kaarten worden naar de gevangenen gestuurd om hen te laten weten dat ze niet vergeten worden.
Hoe meer brieven, hoe meer effect, dus deel deze actie gerust.

amnesty.nl/organiseren/voor-wie-we-schrijven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.