Aandacht voor laaggeletterdheid door gemeenten en bibliotheek

0264114_gemeente_Brummen_Ingrid_Timmer_Week_van_lezen_en_schrijven.jpeg
Wethouder Timmer bracht een bezoek aan de taalles

GEM.BRUMMEN – Tijdens de ‘Week van lezen en schrijven’, die gehouden werd van vrijdag 8 tot en met vrijdag 15 september, werden de wethouders van de gemeenten Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen uitgenodigd door BIJdebieb om een taalles bij te wonen. Zo kregen zij de gelegenheid om te zien wat de bibliotheek allemaal doet om de Nederlandse taal onder de aandacht te brengen bij mensen voor wie het spreken, lezen en/of schrijven van onze taal niet vanzelfsprekend is.

Dinsdag 12 september was het de beurt aan wethouder Ingrid Timmer van de gemeente Brummen. Zij ging langs bij de taalgroep in bibliotheek Eerbeek. Na mooie gesprekken met de Brummense cursisten vulde Timmer de eerder voorgelegde stelling ‘Kunnen lezen en schrijven is belangrijk want …’ aan met ‘het is de poort tot de wereld en je zelfstandigheid. Er gaat letterlijk en figuurlijk een wereld open!’ Een invulling waar de cursisten allen enthousiast van werden.

De input van Timmer en haar collega-wethouders uit de andere drie gemeenten is verzameld door BIJdebieb. “Alle inbreng van de vier wethouders komt op één gezamenlijke inspirerende banner. Tijdens deze week hebben we ons best gedaan om de quotes van de wethouders niet te onthullen, zodat ieder met een eigen verrassende input kwam. De banner gaan we maken en overhandigen we later aan de wethouders met het verzoek deze op een centrale plek te plaatsen. Zo kunnen we iedereen die de banner bekijkt informeren, inspireren en enthousiasmeren over het belang van kunnen lezen en schrijven”, aldus Mariël Schotpoort, coördinator van het Taalhuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.