Velp viert uitbundig Dorpsfeest

0263570_ringsteken.JPG
Kasteelheer Marnix Heersink haalt de ring eraf - Theo Jansen

VELP – Zondag 10 september stond Velp in het teken van het Dorpsfeest. Velp was het eerste dorp waar het dorpsfeest in het kader van 450 Jaar Rheden werd gehouden. De organisatie was al tijden in de weer om een onvergetelijk feest te organiseren voor de dorpsbewoners en dat is gelukt. Ondanks de hitte was het gezellig druk in Velp. Een waar spektakel was het ringsteken. Uitgedost in oude Friese klederdracht streden de schutterskeizer, de schouten uit alle Rhedense dorpen en Rozendaal om de eer van hun dorp. Ook de burgemeester, wethouders en Kasteelheer Marnix Heersink (foto) en zijn echtgenote kwamen verkleed als baronnen, graven en markiezen uit vroeger eeuwen aan op de Van Spaenallee.

Foto: Theo Jansen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.