Twee films in Filmhuis Dieren

0262995_The_Blue_Caftan.jpg
The Blue Caftan

DIEREN – Filmhuis Dieren draait vrijdag 8 september de film ‘Empire of Light’. Op dinsdag 12 september is ‘The Blue Caftan’ te zien. Beide films beginnen om 20.00 uur en worden vertoond in De Bundel in Dieren.

Empire of Light speelt zich af in een Engelse badplaats in het begin van de jaren 80 en is een krachtig en aangrijpend verhaal over menselijke connectie en de magie van cinema. Bioscoopmanager Hilary worstelt met haar mentale gezondheid.Haar nieuwe medewerker Stephen wil niets liever dan het provinciale stadje verlaten waar hij dagelijks te maken krijgt met racisme. Er ontwikkelt zich een onwaarschijnlijke liefde en de twee ontdekken de positiviteit in muziek, film en de gemeenschap. Met Olivia Colman, Micheal Ward, Tom Brooke, Tanya Moodie, Hannah Onslow, Crystal Clarke, Toby Jones en Colin Firth heeft deze film een ware sterrencast.

In The Blue Caftan is te zien dat liefde verschillende vormen kan aannemen. Halim heeft samen met zijn vrouw Mina een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé, Marokko. Zijn authentieke handwerk levert schitterende kaftans op. Hun hele huwelijk lang leven ze al met een geheim, maar desondanks heeft het echtpaar een enorme genegenheid voor elkaar. Mina’s ziekte en de komst van Youssef, een nieuwe leerling die het vak wil leren, zorgen er voor dat dit fragiele evenwicht onder druk komt te staan. Verenigd in hun liefde, helpen ze elkaar om hun angsten onder ogen te zien.

filmhuisdieren.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.