Organisatie Pulp komt zeker terug met tweede editie

0263505_Pulp_Daan_noordhuizen.jpeg
Het feestterrein van Pulp - Daan Noordhuizen

EERBEEK – Evenementorganisator Yannick Hilger kijkt meer dan tevreden terug op de eerst editie van het Pulp Festival, dat vorige week werd gehouden in Eerbeek. Dat er een tweede editie komt, staat al vast. “Schrijf 6, 7 en 8 september maar vast in de agenda van volgend jaar!”

“Voor een eerste keer ging het hartstikke goed”, blikt Hilger tevreden terug. “We hebben over het weekend zo’n zevenduizend bezoekers gehad en hebben heel veel positieve reacties gekregen.” Er waren activiteiten voor alle leeftijden, van creatieve workshops met papier voor kinderen tot een expositie van foto’s van Eerbeek in vroeger tijden, die wellicht de wat oudere bezoeker meer aansprak. Ook op de avonden, waarop Hilger een variëteit aan muziek had geprogrammeerd, waren alle leeftijden vertegenwoordigd. “Van 12 tot ruim 70-plus, ik heb iedereen plezier zien maken.”

Grote publiekstrekker was De Grote Party op zaterdagavond, met grote namen als DJ Mental Theo en La Fuente. De kaartjes vlogen weg. Sterker nog, de kaartverkoop ging zó goed, dat werd besloten het grote podium te verplaatsen van het Stationsplein naar het Kerstenterrein. Hier kon Pulp meer bezoekers ontvangen en in de laatste twee weken zijn er nog eens 650 kaarten verkocht. “Binnen no time was het feest voor de tweede keer uitverkocht”, zegt Hilger trots. “Super mooi. Het was een combinatie van mensen die voor de artiesten kwamen en inwoners van Eerbeek die kwamen voor de gezelligheid in eigen dorp.”

Nu het feestterrein een week later eindelijk is opgeruimd, kijkt Hilger in de verte vast naar vorig jaar. “Ik denk dat Pulp alleen maar kan groeien. Bezoekers kennen het nu en nemen wellicht volgend jaar anderen mee.” Zelf neemt hij de ervaringen van dit jaar mee om er volgend jaar een nóg mooier feestje van te kunnen maken. “Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten. Door de last-minute verplaatings van het feestterrein, was de routing bijvoorbeeld niet ideaal. Daar gaan we mee aan de slag voor het vervolg van Pulp.”
Foto: Daan Noordhuizen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.