Nieuw mantelzorgbeleid in gemeente Bronckhorst

0263842_Mantelzorg.jpg
.

GEM. BRONCKHORST – Door ontwikkelingen als vergrijzing en tekorten in de zorg neemt de druk op mantelzorgers toe. Om hen te ondersteunen, waarderen en overbelasting te voorkomen, heeft het college van de gemeente Bronckhorst een nieuw mantelzorgbeleid opgesteld.

In het nieuwe beleid speelt de gemeente met maatwerk in op specifieke ondersteuningsvragen van verschillende groepen mantelzorgers. Denk bijvoorbeeld aan mantelzorgers voor mensen met dementie, mantelzorgers met een migratieachtergrond en werkende mantelzorgers.
Het nieuwe beleid is gericht op mantelzorgers en hun netwerk, zodat mantelzorgers ook de dingen kunnen blijven doen die belangrijk zijn in hun eigen leven en niet overbelast raken. De gemeente wil zich daarnaast gaan richten op het sociale en professionele netwerk rond de mantelzorger en de zorgvrager. Onder meer door een toolkit voor werkgevers te ontwikkelen met tips, informatie en regelingen. Verder geeft Bronckhorst mantelzorgers beter inzicht in de gemeentelijke ondersteuningsmogelijkheden via een nieuwe mantelzorgverwijsgids. Daarnaast kunnen mantelzorgers ook in de toekomst voor ondersteuning terecht bij de sociale teams in vijf dorpen.
Naar verwachting neemt de gemeenteraad van Bronckhorst in oktober een besluit over dit voorstel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.