Loenense brandweerlieden op cursus in het zwembad

0263057_Reddend_zwemmen_brandweer_Loenen.jpg
Cursus reddend zwemmen in zwembad Molenallee - Martien Kobussen

LOENEN – Het kan zeker voorkomen dat een team brandweerlieden een persoon die te water raakt moeten redden. Enige ervaring en opleiding hiervoor is zeker gewenst. Dat vonden de mensen van de Vrijwillige Brandweer uit Loenen ook en daarom volgden zij een cursus Reddend zwemmen in het zwembad Molenallee in Loenen. De brandweerlieden hadden er plezier in.

Badmeester Hans Verlangen kon gehoor geven aan het verzoek van bevelvoerder Patrick Mellink door aan het eind van het seizoen enkele lessen te organiseren. Niet alleen de mannen van de brandweer wilden de kneepjes van het reddend zwemmen leren, ook personeel en vrijwilligers van het bad wilden dit graag onder de knie krijgen. De badmeester had instructeur Rogier Wensveen gevraagd om de cursus te leiden.
Het was deze avond een minder aangename temperatuur, maar de cursisten plonsden zonder enig bezwaar direct in het water. De instructeur liet eerst zien welke grepen in het water nodig zijn om een drenkeling goed beet te pakken en naar de kant te brengen. Hiervoor waren verschillende handelingen nodig. De cursisten leerden dit snel. Wensveen liet hen een flink eind onder water zwemmen en testte ook hun snelheid.
Ook het duiken naar de drenkeling in het diepe bad verliep zonder haperen. Wensveen gaf de cursisten goede tips om een drenkeling snel en veilig binnen te halen. Ook werd geoefend op het aan de kant brengen van een drenkeling op een brancard. Het verliep grotendeels soepel.
Instructeur Wensveen liet weten tevreden te zijn over de resultaten van deze cursus waar ieder ook zijn of haar voordeel mee kan doen.

Foto: Martien Kobussen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.