Honing- en bijenmarkt in Eerbeek

0263755_Bijen.jpg
.

EERBEEK – Op zaterdag 23 september van 11.00 uur tot 15.00 uur is de 115e honing- en bijenmarkt rond De Korenmolen in Eerbeek. Deze markt, waar de nieuwe oogst van honing wordt gekeurd en verkocht, trekt jaarlijks veel belangstelling uit het hele land.

Tien imkerijen hebben een kraam gehuurd en bieden hun honing te koop aan. De organisatie hoopt dat er dit jaar ook weer heidehoning en heideraathoning te koop is. De natte maand juli en de hoge temperaturen eind augustus begin september beloven een goede oogst. De Eerbeekse Honingmarkt is bekend om de aanvoer van deze zeer bijzondere honing. Er zullen ook weer veel andere bijzondere honingsoorten te koop zijn zoals rode-aalbeshoning, lindehoning, lamsoorhoning en vele andere. Zelfs buitenlandse honing is toegelaten, mits dat erbij vermeld wordt.

Er zijn vijftien kramen met diverse natuurgerelateerde producten zoals jams, mosterd, kaas, bloembollen, oliebollen en wolproducten. Verder is er volop informatie over onder meer planten en bollen die van belang zijn voor insecten, producten gemaakt van honing en was en benodigdheden en cursussen voor de bijenteelt. De muziek van Muziekvereniging Eendracht en de gastvrijheid van de Korenmolen zorgen voor een bijzondere sfeer rond dit evenement, dat georganiseerd wordt door de Imkersvereniging Eensgezindheid Eerbeek en Omstreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.