Gemeenteraad Brummen weer bijeen

0263076_Voorzittershamer.jpg
.

GEM.BRUMMEN – Op donderdagavond 7 september om 19.00 uur vinden de eerste vergaderingen van de gemeenteraad van Brummen na het zomerreces plaats. Deze zijn openbaar en voor iedereen bij te wonen in het gemeentehuis in Brummen. Om 19.30 uur starten gelijktijdig twee fora, waar in totaal zeven raadsvoorstellen worden besproken en drie inhoudelijke onderwerpen meer informatief worden besproken. Voorafgaande aan het forum vindt nog een korte besluitvormende raadsvergadering plaats.

De raadsvoorstellen waarover de gemeenteraad een besluit moet nemen, worden geagendeerd voor de eerst komende besluitvormende vergadering op donderdag 21 september. Welke onderwerpen dat zijn, hangt dus af van de bespreking tijdens de raadsfora op 7 september. In het koetshuis (naast het gemeentehuis) bespreken de raadsleden tijdens een gecombineerd forum Bestuur en forum Fysieke Leefomgeving in totaal zes raadsvoorstellen. Het gaat hierbij om uiteenlopende onderwerpen. Bij het forum bestuur gaat het om een nieuwe kadernota inkoop en een actuele verordening voor de commissie die adviseert over bezwaarschriften.
Bij het forum Fysieke Leefomgeving een voorstel om de verordening stimuleringsregeling vast te stellen op de agenda. Ook komt het bestemmingsplan voor de herontwikkeling van het terrein van en rondom De Beekwal in Eerbeek aan bod, evenals de toepassing van de coördinatieregeling op het perceel Stuijvenburchstraat 147. Tot slot bespreekt de raad een voorstel hoe om te gaan met de bezwaren die zijn ingediend tegen het actieve grondbeleid, waar de raad eerder dit jaar toe heeft besloten.

Het forum Sociaal Domein vindt plaats in de raadszaal. De agenda van dit forum kent vier onderwerpen, waaronder een raadsvoorstel over het besluit van de opheffing van openbare basisschool Spr@nkel in Eerbeek. Daarnaast informeert wethouder Ingrid Timmer namens het college de raadsleden over drie actuele onderwerpen, namelijk het Integraal Huisvestingplan voor de scholen in de gemeente (IHP), de prestatieafspraken met Veluwonen en de stand van zaken om te komen tot een Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA).

Het is mogelijk om mee te praten over de onderwerpen tijdens het forum. Of inspreken over onderwerpen die niet op de agenda staan. Laat dit dan uiterlijk 6 september weten aan de griffie van de raad. Dit kan via het centrale telefoonnummer 0575-568233 of griffie@brummen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.