Gemeente Bronckhorst verruimt de starterslening

0262940_euros__geld__munten_2.jpg
.

GEM. BRONCKHORST – Starters op de woningmarkt in Bronckhorst kunnen vanaf oktober meer lenen voor de aankoop van hun eerste koopwoning. B en W van Bronckhorst hebben besloten het maximale aankoopbedrag te verhogen naar 300.000 euro en de starterslening wordt verhoogd tot 40.000 euro.

De krapte op de woningmarkt en de sterke prijsstijgingen maken het voor de starter moeilijk om de woningmarkt op te komen. Ook de huizenprijzen binnen de gemeente Bronckhorst zijn de laatste jaren hard gestegen. Met het verruimen van de starterslening wordt het aanbod voor starters groter en hebben zij meer financiële ruimte voor de aankoop van hun eerste koopwoning. Emmeke Gosselink, wethouder Wonen zegt: “Wij vinden het belangrijk dat ook jonge mensen in onze gemeente een eigen plekje kunnen vinden. Met onze starterslening kunnen Bronckhorsters net een beetje extra lenen voor het aankopen van hun eerste woning.” Tot nu toe konden starters maximaal 25.000 euro extra lenen voor een woning met een maximale koopprijs van 225.000 euro.

De gemeente Bronckhorst biedt sinds 2009 de starterslening aan. Circa negentig starters profiteerden sinds die tijd van de lening. De starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopprijs van de woning en de maximale hypotheek. De eerste drie jaar hoeven geen maandlasten te worden betaald. De starterslening wordt uitgevoerd door de SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten). Naar verwachting neemt de gemeenteraad in oktober een besluit hierover.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.