Dorpswandeling door Worth-Rheden

RHEDEN – In de dorpswandeling van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal (OKRR) op zondag 1 oktober staat het dorp Rheden centraal. Onder leiding van gidsen Marnix Nijenhof en Hermien Rijnbende wordt een wandeling gemaakt in het gebied Worth-Rheden, ten westen van het dorp. De deelnemers wandelen langs voormalige landgoederen De Kruishorst en de plaats waar ooit De Brink heeft gelegen. In dit deel van Rheden, waar tot eind jaren 50 van de vorige eeuw een tiental boeren hun boerderij onderhield, is nu alleen nog een zorgboerderij met een landwinkel overgebleven. Sommige van deze boerenhoeven worden al vermeld rond het jaar 1600 in oude geschriften en hebben dus bijna 400 jaar bestaan. Tijdens de wandeling wordt stilgestaan bij plekken waar nu soms slechts enkele details terug te vinden zijn.
De dorpswandeling start om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats bij restaurant Bronckhorst aan de Arnhemsestraatweg in Worth-Rheden en duurt ongeveer twee uur. Deelname is gratis voor leden van de Oudheidkundige Kring. Andere belangstellenden betalen 3 euro. Aanmelden kan via wandeling@oudheidkundigekring.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.