Dorpsfeest Velp

VELP – Velp is het eerste dorp waar het dorpsfeest in het kader van 450 Jaar Rheden. Zondag 10 september begint het feest om 11.00 uur met een familievoorstelling vol muziek, dans en historie in de Oude Jan. Om 12.00 uur volgt dan een optocht naar kasteel Biljoen, waar de dorpsschout en burgemeester Carol van Eert de officiële opening verrichten. Vanaf 12.30 uur is in het koetshuis een tentoonstelling te zien van antieke rijtuigen. Ook laten Velpse verenigingen zich hier zien. Daarnaast zijn er op het feestterrein een zweefmolen, foodtrucks, oltimers en boerderijdieren en kunnen kinderen zich laten schminken of een ritje maken op een pony. Om 12.45 uur gaat het vogelschieten voor koningen uit de gemeente Rheden van start en om 14.30 uur begint het ringsteken met paard en wagen.
Vanaf 13.00 uur zijn er diverse live-muziek optredens te horen en te zien. Harmonie Unisono Velp treedt twee keer op vóór de bordestrap van het kasteel. De optredens van Harmonie Unisono worden afgewisseld door de Bigband Dieren.
Op de feestweide naast de Van Spaenallee speelt het PretOrkest Zo Toeter Als vrolijke feestmuziek. De feestmiddag wordt afgesloten door de Guus Tangelder Bigbandm et medewerking van Thijs van Leer.

dorpsfeestvelp.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.